Wilhelmiinat
18.07.2019
Viimeksi jakamani resepti oli myös yhtien pikkuleipien resepti, mutta koska tein sillon samoihin aikoihin näitäkin pikkuleipiä, haluan jakaa myös näiden ohjeen. Todella helppo ja yksinkertainen ohje, ja wilhelmiinat sopii tosi hyvin monenlaisiin juhliin. Kannattaa kokeilla!
Wilhelmiinat
200 g voita
2 dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniliasokeria
2 tl ruokasoodaa
- Vatkaa pehmeä voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot, vaniliasokeri ja ruokasooda keskenään.
- Lisää vaahdon joukkoon keltuainen sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Leivo taikinasta neljä tankoa ( n. 40 cm mittaisia ).
- Nosta tangot kahdelle eri pellille leivinpaperin päälle.
- Jätä tankojen väliin tilaa, sillä ne leviävät paistettaessa.
- Paista uunin keskitasolla, 175 asteessa noin 15 minuuttia. Tangoista pitäisi tulla kauniin ruskeita.
- Leikkaa tangot viipaleiksi heti uunista ottamisen jälkeen.
- Anna jäähtyä.
Vinkkejä:
- Muistathan leikata tangot HETI uunista ottamisen jälkeen, kun ne ovat vielä kuumia!
Kuvat ovat omiani.
Alkuperäinen ohje on otettu K-Ruoka -sivuilta.