Santerin leivokset

12.06.2019

Netistä löytyy paljon Santerin leivosten ohjeita murotaikinapohjalla, mutta uskokaa mua kun nyt sanon, tää kaurapohjalla tehty leivos on paljon parempi! Santerin leivokset sopii hyvin tarjoiltavaksi kaikenlaisiin juhliin. Ja jos joku ihmettelee kyseisen leivoksen nimeä, niin mulla ei oo mitään hajua, mistä tuo nimi on peräisin. Näissä leivoksissa on siis ensin kaurapohja, sitten tulee kinuskikerros ja lopuksi vielä suklaakerros. Nää on oikeesti ehkä jopa mun lempparipikkuleipiä. Kannattaa kokeilla!

Santerin leivos

Pohja:

4 tl         vaniliasokeria

3 tl         leivinjauhetta

9 dl        kaurahiutaleita

6 rkl       vehnäjauhoja

2 dl        sokeria

200 g    margariinia

6 rkl       siirappia

Kinuski:

125 g      voita

2 dl         kermaa

1 dl          sokeria

½ dl        siirappia

Suklaa:

1 levy suklaata päälle


  1. Sekoita pohjan ainesosista kuivat aineet keskenään.
  2. Sulata margariini ja sekoita siirappi margariinin sekaan.
  3. Sekoita molemmat seokset keskenään.
  4. Taputtele pohja tasaisesti pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin alatasolla, 175 asteessa n. 15 min.
  5. Anna pohjan jäähtyä ennen kinuskin laittamista.
  6. Kinuski tehdään kattilassa. Anna voin sulaa ensin vähän ja sen jälkeen lisää muut ainekset joukkoon. Keitä n. 30 min. Muista sekoittaa koko ajan ja olla tarkkana, ettei kinuski pala pohjaan!
  7. Kun kinuski on valmis, levitä se tasaisesti pohjan päälle.
  8. Anna kinuskin jähmettyä kunnolla ennen suklaan laittoa!!!
  9. Sulata suklaa ja levitä se tasaisesti kinuskin päälle.
  10. Anna suklaan jähmettyä ja lopuksi leikkaa leivokset pieniksi paloiksi.

Vinkkejä:

- Kinuskin valmiuden voi kokeilla niin, että laittaa pienen tipan kinuskia (muistaakseni kylmään) veteen ja kokeilee sitä sen jälkeen vaikka sormilla. Jos kinuskitippa pysyy kiinteänä, on se valmista, jos ei pysy vaan se leviää, kinuski ei ole valmista. (Todella sekava selitys, mutta toivottavasti ymmärsitte :D)

- Leivoksista saa laktoosittomia, jos käyttää laktoositonta margariinia, voita, kermaa ja suklaata.

- Yksi levy suklaata ei välttämättä riitä, joten sitä voi varata enemmänkin.

- Mulla kävi kerran niin, että kun olin levittänyt kinuskin, jäi siihen pinnalle rasvaa, jonka sitten raaputin veitsellä pois. Luultavasti tein kinuskin teossa jotain väärin tai voi ei sekoittunut kunnolla tai jotain, mutta kannattaa siis todellakin olla tarkkana sen kinuskin kanssa. Mutta eipä siinä, hyviä oli silti. :)

Kuva on omani

Alkuperäinen ohje on saatu eräältä tuttavaltani.

Ei mikään paras mahdollinen kuva, mutta saa kelvata :)
Ei mikään paras mahdollinen kuva, mutta saa kelvata :)
© 2018 Worlds Collide. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita