Riisi ja kasviskastike
Riisi ja itse kehitelty kasviskastike
porkkanaa
parsakaalia
kukkakaalia
sipulia
valkosipulia
pinaattia
tomaattia
öljyä (me käytettiin sitruunaöljyä, mutta perus rypsiöljykin käy hyvin)
mustapippuria
currya
kurkumaa
paprikajauhetta
suolaa
maustamatonta kaurakermaa
riisiä (melkeenpä mikä tahansa riisi käy, saa valita sitä mistä ite tykkää, me käytettiin täysjyväriisiä)
vettä
- Aloita kastikkeen teko pilkkomalla kukkakaali, parsakaali, porkkana, tomaatti ja sipulit.
- Keitä kukka- ja parsakaalit sekä porkkanat (melko) pehmeiksi.
- Laita pannulle öljyä ja kuullota sipulit.
- Lisää sipulien joukkoon kaikki kasvikset, eli kukkakaalit, parsakaalit, porkkanat, tomaatit ja pinaatit.
- Lisää tässä vaiheessa mausteet.
- Laita riisiä varten vesi kiehumaan.
- Lisää kastikkeeseen kaurakerma ja anna kiehahtaa.
- Tarkista maku ja anna hautua kannen alla sen aikaa, kun keität riisin kypsäksi.
Vinkkejä:
- Muistathan huuhdella kaikki kasvikset ennen käyttöä.
- Voi käyttää ihan tavallistakin kermaa, meidän piti vain tehdä myös maidoton versio, joten käytettiin siksi kaurakermaa.
- Ainesosien määrä riippuu syöjien määrästä :) Ohjetta voi toki myös soveltaa, laittamalla esim. enemmän niitä kasviksia mistä pitää enemmän, tai lisäämällä kastikkeeseen kokonaan uusia kasviksia, mitä ei tässä ohjeessa mainita. Mausteitakin voi laittaa ihan oman maun mukaan. Tässä ohjeessa oli lueteltuna vain ne mausteet, joita me käytettiin.
Kuva on omani.
Ohje on itse tehty.