Porkkanapiirakka
18.05.2019
En tiedä voiko tähän piirakkaan ikinä kyllästyä. Minä en ainakaan. Tässä teillekin tämän mainion porkkanapiirakan ohje.
Porkkanapiirakka
Pohja:
4 kananmunaa
5 dl sokeria
5 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl ruokaöljyä
7 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
200 g sulatejuustoa
100 g kovaa voita
1 rkl vaniljasokeria
5 dl tomusokeria
Pinnalle:
mantelirouhetta
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Kuori ja raasta porkkanat ja sekoita öljy ja raaste keskenään.
- Lisää jauhoseosta ja porkkanaöljyseosta vaahdon sekaan siten, että laita ensin jauhoseosta varovasti jonkin verran, sitten porkkanaöljyseosta, sekoita hetken aikaa. Sekoita vain sen verran, että seokset sekoittuvat vaahdon sekaan. Jos seoksia laittaa kerralla liikaa tai/ja taikinaa sekoittaa liikaa, se läsähtää eikä kohoa uunissa.
- Paistetaan uunissa 175 asteessa n. 30-50 min.
- ANNA POHJAN JÄÄHTYÄ KUNNOLLA ENNEN KUORRUTUKSEN TEKOA!
- Vatkaa kaikki kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrute pohjan päälle.
- Ripottele pinnalle mantelirouhetta.
- Anna kuorrutteen jähmetä ennen syöntiä.
Vinkkejä:
- Jotta voista saa tarpeeksi pehmeää vatkattavaksi, voi siitä vaikka juustohöylällä vedellä viipaleita.
Kuva on omani.
Alkuperäinen ohje on muistaakseni aikoinaan saatu joltain sukulaiseltani :)