Pepperoni-juustokeksit
Tässä teille aivan huippu ohje suolaisiin kekseihin! Sopii erittäin hyvin tarjottavaksi vaikkapa joihinkin juhliin tai ihan muuten vaan naposteltavaksi. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Yllätyin itsekin, kuinka hyviä näistä oikeesti tuli.
Pepperoni-juustokeksit
n. 30-40 kpl
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
130 g (1 ps) Mustaleima-juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
200 g voita
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
80 g Mustaleima-juustoraastetta
120g pepperonisalamia (tai meetvurstia/savukinkkua)
1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. ruohosipulia ja oreganoa)
1. Aloita taikinan teko sekoittamalla keskenään jauhot, juustoraaste, leivinjauhe ja suola.
2. Nypi voi sekaisin taikinan joukkoon.
3. Lopuksi lisää vesi ja sekoita.
4. Jaa taikina kolmeen osaan ja muotoile jokaisesta osasta n. 30 cm pitkä tanko.
5. Kauli tanko n. 11cm leveäksi levyksi. Käytä jauhoja apuna.
6. Ripottele päälle täytteet.
7. Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
8. Leikkaa HETI uunista ottamisen jälkeen kapeiksi paloiksi.
9. Anna jäähtyä pellillä ennen siirtelyä, koska rakenne on lämpimänä hieman hajoava.
Vinkkejä:
- Mustaleima-juustoraaste on rakenteeltaan hyvin hienojakoista, mikä on tärkeä osa taikinan onnistumisen kannalta. Jos siis raastat juuston itse, pidä huoli, että raasteesta tulee tarpeeksi hienojakoista.
- Jos olet leiponut joskus wilhelmiinoja, niin tämä taikina muotoillaan aikalailla samalla tavalla. Täältä blogista löytyy myös wilhelmiinojen ohje, jos haluat käydä katsomassa :)
- Pepperonit kannattaa pilkkoa ensin pieniksi paloiksi ja sitten ripotella taikinan päälle, eikä laittaa kokonaisina. Pieninä paloina niitä riittää tasaisemmin joka keksille.
- Yrttejä ei välttämättä tarvitse aivan 1 dl, vaan vähempikin riittää. Oman maun mukaan voi tehdä.
- Keksit kannattaa leikata pizzaleikkurilla. Oman kokemuksen mukaan ne pysyvät silloin parhaiten koossa ja saa helpoiten leikattua niin.
Alkuperäinen ohje on Kinuskikissan sivuilta.