Murea kermaviilipiirakka

09.04.2019

Haluan jakaa teille tänne yhden piirakan ohjeen, jota tein pari päivää sitten. Mun mielestä tää piirakka on oikeesti ihan Ä-LYT-TÖ-MÄN hyvää, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Murea kermaviilipiirakka     (2kpl)

Pohja:

250 g     pehmeää margariinia

2 dl         sokeria

2             kananmunaa

3 dl         vehnäjauhoja

2 dl         perunajauhoja

2 tl          leivinjauhetta

Kermaviiliseos:

4 dl         kermaviiliä

2             kananmunaa

1 dl          sokeria

2 tl          vaniliasokeria

Päälle:

esim. mustikoita, puolukoita tai persikoita


  1. Aloita vaahdottamalla pehmeä margariini ja sokeri.
  2. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon.
  4. Voitele vuoat margariinilla. (pyöreänmuotoiset piirakkavuoat)
  5. Jaa taikina tasaisesti kahteen osaan vuokiin.
  6. Taputtele taikina jauhoitetuin käsin tasaisesti vuokaan.
  7. Laita puolukat päälle.
  8. Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään yhdessä erillisessä astiassa esim. vispilällä (ei sähkövatkaimella).
  9. Kaada puolet tasaisesti toiseen piirakkaan ja puolet toiseen.
  10. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Vinkkejä:

- Huomaathan, että tällä ohjeella tulee kaksi piirakkaa!

- Itse käytin puolukoita, mutta olen joskus käyttänyt myös mustikoita. Lisäksi kuulin, että persikat sopisivat myös hyvin tähän piirakkaan.

- Jos haluat tehdä vain yhden piirakan, muista puolittaa määrät! Tai jos olet yhtä tumpelo kuin minä taikinan tasaisesti jakamisessa ja haluat tehdä sen kaksi piirakkaa, voit tehdä kaksi eri taikinaa erillisissä astioissa. Muista myös tällöin puolittaa määrät.

Kuva on omani. 

Ei ole tietoa, mistä alkuperäinen ohje on peräisin. Piirakan ohje on minulla käsin kirjoitettuna erääseen vihkoon.

© 2018 Worlds Collide. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita