Mokkapalat

07.08.2020

Netti on täynnä erilaisia reseptejä, ja myös mokkapaloihin löytyy useampia erilaisia ohjeita. Haluan kuitenkin jakaa tänne reseptin, jota käytän aina, kun leivon mokkapaloja. Tää on mun luottoresepti!

Mokkapalat

Pohja:

225 g       voita

3 kkp        sokeria

3 tl            vaniliasokeria

3               kananmunaa

4 ½ kkp    vehnäjauhoja

3 tl             leivinjauhetta

1 ½ kkp      maitoa

3 rkl           tummaa kaakaojauhetta


1. Vaahdotetaan voi ja sokeri.

2. Lisätään kananmunat yksitellen.

3. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään ne siivilöiden joukkoon.

4. Lisätään maito.

5. Kaadetaan taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laitetaan uuniin.

6. Paistetaan 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Kuorrute:

6 rkl         voita

7 rkl         kahvia

4 tl           vaniliasokeria

2 rkl         tummaa kaakaojauhetta

(1 pkt)       tomusokeria


1. Sulatetaan voi ja keitetään kahvi.

2. Sekoitetaan voin sekaan kahvi, vaniliasokeri ja kaakaojauhe.

3. Lisätään tomusokeria koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrutus on sopivaa. Se ei saa olla liian löysää, mutta ei myöskään liian jäykkää, sillä sitä täytyy pystyä levittämään.

4. Levitetään kuorrutus jäähtyneen piirakkapohjan päälle.

5. Lopuksi voi ripotella päälle koristeeksi nonparelleja tai raastaa suklaata.


Vinkkejä:

- Tosiaan tomusokeriin ei ole mitään tarkkaa määrää, mutta saa sitä melko reilusti laittaa. Kuorrute ei saa jäädä liian löysäksi. Se on liian löysää, jos se valuu piirakan reunojen yli tai jos se ei jähmety melko nopeaa sen jälkeen, kun se on laitettu piirakan päälle. Liian paksu kuorrute taas on sellaista, jota on vaikea levittää ja levitettäessä pohjan pinta rikkoutuu. Vaikea selittää, mutta parhaiten oppii kun vaan tekee, eikä epäonnistuminenkaan haittaa mitään. Maku on tärkein :)

© 2018 Worlds Collide. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita