Korvapuustit

05.02.2019

Mikäpäs sen mukavampaa kuin leipoa oikein makoisia korvapuusteja juuri silloin kun on herkkulakossa? Ainakin hyvää siedätystä jos ei muuta. Korvapuustien eli samalla myös perus pullataikinoiden ohjeita on varmasti netti pullollaan, mutta ihan vain täydentääkseni tätä reseptien määrää, julkaisen tännekin erään ohjeen. Vaikka et tykkäisi leipoa tai et tykkäisi syödä korvapuusteja, voit leipoa silti, sillä kun vieraita piipahtaa kylään, on varmasti mukava löytää pakasteen uumenista jotain tarjottavaa :)

Korvapuustit

Taikina:

2 ½ dl                  maitoa tai vettä

25 g                    hiivaa

½ tl                      suolaa

¾ dl                     sokeria

1 ½ tl                   kardemummaa

1                           kananmuna

noin 7 dl             vehnäjauhoja

75 g                   margariinia tai voita

Täyte:

pehmeää voita tai margariinia

sokeria

kanelia

Voiteluun:

kananmunaa

Pinnalle:

raesokeria


  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (tai jos käytät vettä, voit ottaa suoraan hanasta kädenlämpöistä vettä).
  2. Murenna ja lietä hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
  3. Lisää joukkoon suola, sokeri, kardemumma, kananmuna ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää jauhoja vähitellen samalla toisella kädellä taikinaa alustaen.
  5. Lopuksi lisää pehmeä tai sulatettu rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Jos taikinan pinta tuntuu liian rasvaiselta, lisää pikkuisen jauhoja (n. ruokalusikallinen) ja alusta vielä vähän.
  6. Laita taikinakulhon päälle leivinliina ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
  7. Kun taikina on kohonnut, kauli se jauhoitetulla pöydällä levyksi.
  8. Levitä levylle pehmennyttä rasvaa ja ripottele sokeria ja kanelia.
  9. Kääri levy rullalle.
  10. Leikkaa rullasta vinosti n. 16-20 palaa.
  11. Laita palat leivinpaperin päälle pellille. Aseta niiden leveä puoli alaspäin ja paina päältä litteiksi, jolloin korvapuustit saavat muotonsa.
  12. Kohota korvapuusteja pellillä leivinliinan alla.
  13. Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle.
  14. Paista korvapuusteja 225 asteessa, uunin keskitasolla n. 10 min.

Vinkkejä:

- Kardemummaa ei ole pakko laittaa niin paljoa, voi laittaa ihan oman maun mukaan eli halutessa vaikka jättää kokonaan pois.

- En laittanut täytteeseen ainesosien määriä, koska niistä voi ihan itse katsoa, minkä verran haluaa laittaa.

- Muistathan, että jokainen uuni on hieman erilainen ja taikinakin on aina hieman erilainen, joten aina kestää erin aikaa kypsyä. Eli älä siis luota siihen, että pullat ovat uunissa sen tasan kymmenen minuuttia ja sillä siisti, vaan katso ja seuraa aina itse, miltä pullat näyttävät, milloin ne näyttävät valmiilta. Tämä kannattaa huomioida AINA, kun jotain paistaa! Myös kaikki muut "noin"-jutut kannattaa huomioida. Esim. ohjeessa käsketään leikkaamaan 16-20 palaa, mutta itse voi katsoa, minkä kokoisia paloja leikkaa. Tein itse siis suuremman taikinan kuin ohjeessa, joten en edes tiedä tarkkaan, kuinka monta korvapuustia nimenomaan näillä määrillä tulisi.

Ohje on otettu Omat eväät Kotitalouden ohjeet - kirjasta.

Kuvat korvapuusteista ovat omiani :)


© 2018 Worlds Collide. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita